Burgemeester ondertekent convenant Meld Misdaad Anoniem

Burgemeester ondertekent convenant Meld Misdaad AnoniemJij kent de dader, maar de dader kent jou ook? Je hebt informatie over ernstige misdaad, maar er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet. 

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over (sociale) fraude en corruptie kun je bij M. terecht.

Waarom dit convenant?

Door dit convenant te ondertekenen, krijgt de gemeente alle meldingen door, die binnen zijn gekomen bij Meld Misdaad Anoniem en die gaan over situaties binnen onze gemeente. Zo heeft de gemeente een beter beeld en kan ze optreden wanneer meldingen binnen haar bevoegdheid vallen. De gemeente koppelt terug naar Meld Misdaad Anoniem wat er met een melding gebeurt. De gemeente krijgt de melding uiteraard volledig geanonimiseerd door.

Niet wegkijken maar aanpakken

We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminaliteit. In Heusden werken we hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet alleen om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het grote risico dat een hennepkwekerij betekent voor omwonenden.
Helpt u mee? Het aanpakken van criminaliteit kunnen wij niet alleen. Uw hulp is onmisbaar! We hebben al in meerdere situaties kunnen optreden door een melding. Op www.nietwegkijken.nl en op www.meldmisdaadanoniem.nl vindt u meer informatie.
 

Uitgelicht