Heusden Interventie Team controleert zes panden

Donderdag 14 februari heeft het Heusden Interventieteam (HIT) een controle uitgevoerd bij zes panden in Haarsteeg, Heesbeen, Drunen en Vlijmen. De controle is uitgevoerd door de gemeente, de politie, Baanbrekers en Enexis. Bij vier panden werden diverse tekortkomingen geconstateerd. 

Gevaarlijke stoffen, brandveiligheid en illegale bewoning

Bij een bedrijfspand in Haarsteeg was sprake van foutieve opslag van gevaarlijke stoffen en werd er op onjuiste wijze stroom afgenomen. De eigenaar heeft meteen een naheffing van Enexis ontvangen en moest per direct de stoffen overbrengen naar een andere, geschikte locatie. 

In Heesbeen vond een hercontrole plaats van een bedrijfsverzamelgebouw. Hier bleken geen verbetermaatregelen te zijn genomen met betrekking tot de brandveiligheid. Ook was er sprake van nieuwe bedrijfsactiviteiten, die in strijd waren met de milieuregelgeving. De gemeente gaat hier op handhaven. 
Tot slot was er in twee panden in Drunen en Vlijmen sprake van illegale bewoning. Bij het pand in Drunen was er sprake van een dusdanige gevaarsetting wat betreft de brandveiligheid, dat de bewoning direct moest worden beëindigd. 

Niet wegkijken, maar aanpakken

Controle door het Heusden Interventie Team


 

Uitgelicht