Meld Misdaad Anoniem leidt naar energiediefstal

Een sauna in de tuin is heel comfortabel. Alleen is het niet de bedoeling dat je de stroom illegaal aftapt van het stroomnet. Een melding via Meld Misdaad Anoniem leidde Enexis en de gemeente naar een woonhuis in Vlijmen. Daar bleken de bewoners al jaren hun sauna ‘voor de meter’ op het stroomnet te hebben aangesloten. Dat betekende niet alleen diefstal en fraude met stroom, maar ook risico op brand. 
De eigenaar moest direct een naheffing betalen en draait ook zelf op voor het vervangen van de meter.

Samenwerking loont    

In het Heusden Interventie Team (HIT) werkt de gemeente met een aantal partners, waaronder Enexis, samen. Deze samenwerking werpt ook buiten acties van het HIT vruchten af. In situaties als met deze sauna vinden HIT-partners elkaar snel om fraude aan te pakken.

Vertrouwen in Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem speelde bij deze fraudezaak een belangrijke rol. In een recent krantenartikel stond een ongelukkige zinsnede, die de indruk wekte dat er twijfels zijn aan de vertrouwelijkheid van meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. Als gemeente hebben wij geen enkele twijfel bij die vertrouwelijkheid. Meld Misdaad Anoniem is een veilige, vertrouwde plek om meldingen te doen van verdachte situaties.

Op www.nietwegkijken.nl lees je meer over het HIT, over het doen van meldingen en over hoe we in Heusden samen criminaliteit, fraude en overlast aanpakken.

Uitgelicht