Praat mee over veiligheid

16 april: inwonersavond

Wij werken hard aan een veiligere leefomgeving voor onze inwoners. Hier hebben wij jouw hulp hard bij nodig! Kom daarom naar de inwonersavond op 16 april 2019 in het gemeentehuis in Vlijmen. Je kunt vanaf 19.00 uur binnenlopen. De avond duurt tot 21.30 uur.

We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminaliteit. Hierbij gaat het niet alleen om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het grote risico dat een hennepkwekerij betekent voor omwonenden.

Tijdens deze inwonersavond nemen wij je mee in de wereld van ondermijning en criminaliteit. Hoe herken je bijvoorbeeld een hennepkwekerij? Of waar moet je letten om mogelijk een drugslab te herkennen in jouw buurt. Deze avond horen wij graag jouw vragen of tips over onze aanpak, zodat wij dit verder kunnen verbeteren.

Pogramma en locatie
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Welkomstwoord
20.00 uur: Interactiesessies
21.00 uur: Ronde-tafel gesprek (Wereldcafé)
21.30 uur: Afsluiting

Gemeentehuis Vlijmen, Julianastraat 34 Vlijmen

HIT
De gemeente Heusden, de politie, Baanbrekers en Woonveste werken samen in het Heusden Interventieteam (HIT). Dit team treedt op tegen de schending van de veiligheid en leefbaarheid, pakt fraude en overlast aan en wordt ingezet bij situaties waarbij een reguliere aanpak niet leidt tot een gewenste (structurele) oplossing. Het team richt zich onder andere op de huisvesting van arbeidsmigranten, woonoverlast, risicovolle branches en bedrijfsverzamelgebouwen.

Aanmelden voor deze avond is niet nodig!  Meer informatie over ondermijning en criminaliteit in Heusden vind je op www.nietwegkijken.nl

Uitgelicht