Hennepkwekerij Ridderstraat Heusden ontdekt (14 augustus)

Op woensdag 14 augustus heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt aan de Ridderstraat in Heusden.

Aanleiding voor een nader onderzoek van de woning was een melding bij 'Meld Misdaad Anoniem'.  Enexis deed vervolgens een netwerkmeting en de politie voerde een controle uit met een warmtebeeldcamera. Omdat beide metingen positief waren, werd woning onderzocht door de politie. In de woning werd een hennepkwekerij met ca. 190 planten ontdekt. Ook werd er een grote hoeveelheid, € 6000,-, contant geld aangetroffen en ruim 2 kilo geperste hasj, een softdrug. De stroom was illegaal, op een risicovolle manier afgetapt, namelijk zonder zekering. De kans op brand is daardoor groot. 

Op last van de burgemeester wordt de woning gesloten, dat gebeurt na de gebruikelijke periode van één week waarin de bewoner(s) een zienswijze kunnen indienen en zes weken waarin zij de gelegenheid hebben de woning leeg te maken (de zogenaamde begunstigingsperiode). 

Helpt u mee?

Het aanpakken van criminaliteit kunnen wij niet alleen. Uw hulp is onmisbaar! We hebben al in meerdere situaties kunnen optreden door een melding. Op www.nietwegkijken.nl en op www.meldmisdaadanoniem.nl vindt u meer informatie.

 

 

Uitgelicht