Sluiting van horecapand in Vlijmen is terecht

Rechtbank stelt gemeente Heusden in het gelijk
De sluiting van eetcafé De Marius en café-zaal Riet en ons Peerke op grond van de Opiumwet is terecht. Dat heeft de rechtbank Oost Brabant op 22 december 2017 besloten. In 2017 sloot de burgemeester het bedrijf en trok de vergunningen in naar aanleiding van een uitgebreid politieonderzoek naar drugscriminaliteit. De exploitanten waren het hier niet mee eens en stapten naar de rechter.

De rechter vindt de sluiting van het bedrijf terecht. Ook ziet de rechter geen aanleiding om de intrekking van de vergunningen te schorsen totdat op het bezwaarschrift van de exploitanten is beslist. Inmiddels heeft de burgemeester op het bezwaarschrift tegen de intrekking van de vergunningen beslist. Op advies van de onafhankelijke bezwarencommissie heeft hij het bezwaar ongegrond verklaard.

Niet wegkijken, maar aanpakken
Waarnemend burgemeester Roel Augusteijn: “In Heusden werken we hard aan de bestrijding van drugscriminaliteit, niet alleen omdat het een misdrijf is, maar het leidt tot levensgevaarlijke situaties voor inwoners. Kinderen moeten veilig en gezond kunnen opgroeien. Daar maken we ons sterk voor en daarom kijken we niet weg voor drugscriminaliteit, maar pakken we dit juist aan. Dat is wat we ook bij deze horecapanden hebben gedaan. De sluiting van De Marius leverde de nodige reacties en onbegrip op in onze gemeente. De uitspraak van de rechter is een bevestiging dat onze aanpak zorgvuldig en goed is.”

Mogelijkheid tot Hoger Beroep
De exploitanten kunnen nog in hoger beroep gaan tegen de sluiting. Ook kunnen zij beroep aantekenen tegen de ingetrokken vergunningen.

Meer informatie
Inwoners en ondernemers die vragen hebben over sluiting van een drugspand, kunnen daarvoor terecht bij de gemeente Heusden. Dat kan via info@heusden.nl, via 073 5131 789, via Facebook of via Twitter.
Kijk voor meer informatie op de pagina niet wegkijken voor drugscriminaliteit

Uitgelicht