Integrale bedrijfscontrole in Langstraat gemeenten

Ondermijnende criminaliteit gaat gepaard met geweld en activiteiten als dumpingen van drugsafval en diefstal van energie. Jaarlijks worden er bovendien honderden miljoenen verdiend via deze vorm van criminaliteit. De rekening hiervan komt vooral bij de lokale en rijksoverheid en dus bij burgers terecht. De gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand en de politie voerden dinsdag 15 oktober integrale controles uit bij verschillende autobedrijven. Voertuigcriminaliteit en logistiek zijn een van de pijlers onder ondermijnende criminaliteit. De gemeenten en politie-eenheden, die in verschillende politieregio’s actief zijn, slaan de handen ineen in de strijd tegen ondermijning. Ook Enexis nam deel aan de controle.
 
Een aantal van de gecontroleerde locaties zijn in beeld gekomen door tips van burgers. Tips van inwoners zijn belangrijk en worden altijd serieus genomen. Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Tips kunnen gedaan worden bij de gemeente, de politie en via Meld Misdaad Anoniem. Meer informatie hierover staat op www.nietwegkijken.nl. 
Bij een autobedrijf in Drunen werden verlopen handelaarskentekenplaten in beslag genomen. Bij een ander bedrijf in Drunen nam de politie een niet van echt te onderscheiden verboden alarmpistool in beslag. Bij een bedrijf in Drunen werden materialen aangetroffen voor het opzetten van een hennepkwekerij. Ook in Sprang-Capelle werden bij een bedrijf goederen aangetroffen voor de hennepteelt. 
In totaal werden zo’n twintig autobedrijven gecontroleerd.

Informatie uitwisselen

De gezamenlijke controle is een uitvloeisel van de bestuurlijke wens in de drie betrokken gemeenten om door samenwerking de ondermijning in de regio aan te pakken. Gemeenten en politie willen dat onder meer doen door kennis te delen en informatie uit te wisselen.

Uitgelicht